Badkamers

Een oaze van nattigheid.

Duurzame materialen zijn de trend.

De badkamers is de plaats voor een momentje voor jezelf. Hij moet dus aansluiten bij jouw badderrituelen. Niet gek dat er ook steeds meer aandacht is voor het design van een badkamer. ‘Juist hier kun je tot rust komen in deze jachtige maatschappij’, zegt Piet Jacobse specialist op het gebied van badkamers bij Livinstyle Middelburg. Logisch dus dat steeds meer mensen van deze ruimte een sfeervolle en rustige ruimte willen maken.

Op allerlei plaatsen in onze huizen neemt techniek een steeds belangrijkere plaats in. In de badkamer lijken designers juist steeds meer terug te grijpen naar pure materialen. Denk aan diepgekleurde leisteentegels, donkere ruwhouten badkamermeubels en het gebruik van natuurlijke kleuren voor de plafonds en wanden.

Steeds groter
Ook wordt de badkamer steeds groter. Was het in de jaren 60 van de vorige eeuw normaal dat er in een badkamer amper een douchecabine en wastafel pasten. Nu wordt er vaak gekozen voor een ruime opstelling rondom het bad, wordt er veel met grote spiegels en glas gewerkt om zo ruimte en gebruikersgemak te creëren. De badkamer is onze persoonlijke wellnes ruimte in ons eigen huis.

Blikvangers
In de badkamer vinden we een aantal blikvangers. Wastafels en het meubel eromheen verdient veel aandacht. Naast dat het de functionele ruimte en mogelijkheden moet bieden, kan dit de sfeermaker van de ruimte zijn. Juist hier kun je gebruik maken van hout en versieringen. Denk ook na over de vorm; vierkant, rechthoekig of zelfs rond. Ook helemaal van deze tijd is de platte wastafel. De manier waarop de wastafel gebruiken is in de loop van jaren ook veranderd. Een grote wasbeurt gebeurt zelden meer in de wastafel, vandaar dat de grote en vorm zich aanpast.

Als de ruimte het toelaat is een bad natuurlijk onmisbaar in de moderne badkamer. Juist hier kun je dat relax momentje voor jezelf pakken. Hip zijn tegenwoordig de half in de vloer gebouwde baden. Niet alleen zeer stijlvol, maar ook praktisch met het in en uitstappen van het bad. Kranen worden stijlvol geïntegreerd in de zijkanten van het bad.

‘Het ontwerpen van een badkamer verdient echt de aandacht’, adviseert Piet Jacobse. ‘Neem er nu de tijd voor, dan zult u er in de toekomst veel van genieten.’